Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
6. Zastupitelstva města
konaného dne 28.6.2023

Dotace z rozpočtu města Česká Kamenice 2023 - Rekonstrukce fasád nemovitostí a výplní otvorů ve městě Česká Kamenice

I. Zastupitelstvo města schválilo

poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice na rekonstrukci fasády pro příjemce dotace:

 

Hanus Antonín, narozen: ░░░░ ░░ , bytem: ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ - ve výši 100 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace.

Dotčená nemovitost: Nerudova 248, 407 21 Česká Kamenice

 

Pospíšilová Pavlína, narozena: ░░░░ ░ , bytem: ░░░░ ░░░░ ░ - ve výši 87 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace.

Dotčená nemovitost: Janáčkova č.p. 200, Česká Kamenice

 

Vymerová Věra, narozena ░░░░ ░░ , bytem: ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ - ve výši 67 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace.

Dotčená nemovitost: Lipová 83, 407 21 Česká Kamenice

 

II. Zastupitelstvo města zamítlo

poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice na rekonstrukci fasády pro příjemce dotace:

 

Geist Ivan, narozen ░░░░ ░░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ - ve výši 100 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace.

Dotčená nemovitost: Lipová 90, 407 21 Česká Kamenice




Ing. Vítězslav Vlček, MSc.
tajemník MěÚ
Deutsch Dalibor, Ing.
Vedoucí ORIŽP
Předkladatel:Ing. Dalibor Deutsch
Zpracovatel:Kateřina Pospíšilová, Odbor rozvoje, investic a životního prostředí
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

ORIŽP Zastupitelstvu města Česká Kamenice předkládá ke schválení poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice v roce 2023 pro příjemce dotace a uzavření veřejnoprávních smluv o poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice v roce 2023:

Hanus Antonín, narozen ░░░░ ░░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ - ve výši 100 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace. Žádost o dotaci a návrh VPS viz. příloha,

Dotčená nemovitost: Nerudova 248, 407 21 Česká Kamenice.

Pospíšilová Pavlína, narozena ░░░░ ░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░ - ve výši 87 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace. Žádost o dotaci a návrh VPS viz. příloha,

Dotčená nemovistost: Janáčkova č.p. 200, Česká Kamenice.

Vymerová Věra, narozena ░░░░ ░░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ - ve výši 67 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace. Žádost o dotaci a návrh

 

ORIŽP Zastupitelstvu města Česká Kamenice předkládá k zamítnutí poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice v roce 2023 pro příjemce dotace a uzavření veřejnoprávních smluv o poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Kamenice v roce 2023:

Geist Ivan, narozen ░░░░ ░░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ - ve výši 100 000,00 Kč a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace. Žádost o dotaci a návrh VPS viz. příloha,

Dotčená nemovitost: Lipová 90, 407 21 Česká Kamenice

VPS viz. příloha.

Důvodem je, že příjemce dotace při opravě fasády odstranil dvě původní římsy nad a pod okny ve II.N.P., čímž nesplnil podmínky Rozhodnutí - závazného stanoviska Magistrátu města Děčín, Odbor stavební úřad - oddělení územního rozhodování, památkové péče a speciálního stavebního úřadu č.j. MDC/13939/2023 ze dne 31. 01. 2023, viz. příloha, ve kterém se mimo jiné píše: "Všechny stávající štukové prvky budou zachovány, všechna jejich lokální poškození budou doplněna včetně profilace, doplnění poškozených částí bude realizováno v omítce, ne za použití prefabrikátů (např. polystyrenu). K opravě omítek nelze použít moderní prostředky jako např. lepidla, perlinku nebo mnichovskou omítku". Splnění podmínek závazného stanoviska je jednou z podmínek pro poskytnutí dotace.

Materiál obsahuje:Příloha - Žádost o dotaci - Hanus Antonín (Veřejná)
Příloha - Žádost o dotaci - Geist Ivan (Veřejná)
Příloha - Žádost o dotaci - Pospíšilová Pavlína (Veřejná)
Příloha - Žádost o dotaci - Vymerová Věra (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: