Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
5. Zastupitelstva města
konaného dne 26.4.2023

Výkup pozemku (M. T.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

neakceptovat nabídku paní ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░  ve věci odkoupení ideální poloviny pozemku p. p. č. 203/3 v katastrálním území Horní Kamenice do majetku Města Česká Kamenice.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Honzíková Lucie
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

OSMM předkládá nabídku paní Marcely Tahalové, bytem Pod holým vrchem 2589, 470 06 Česká Lípa, zastoupena paní Evou Škodovou, REALIT-SERVIS, se sídlem Brněnská 2559, 470 06 Česká Lípa, která městu Česká Kamenice nabízí svoji 1/2, z každého m2, pozemku parcelní číslo 203/3 v katastrálním území Horní Kamenice. Druhou polovinu pozemku vlastní paní Irena Kafuňková, bytem Zámecká 94, 407 21 Česká Kamenice. 

 

Na základě e-mailové informace byla sjednána schůzka, kdy paní Škodová předložila nabídku paní Tahalové. Navrhovaná částka byla stanovena na 100,-Kč/m2

 

Dle ÚPN-SÚ se jedná o část stabilizované plochy zemědělské - trvalé travní porosty, část návrhová plocha veřejného prostranství a část návrhová plocha bydlení obytně smíšeného.

 

OSMM upozorňuje, že pozemek je z části mokrý, zarostlý náletovými dřevinami a momentálně nikterak nevyužitelný. Dále znovu upozorňuje, že se jedná o polovinu z každého m2, takže by po zápisu město figurovalo jako spoluvlastník. Pokud by i přesto město cenu a rozsah akceptovalo, konečná kupní ceny by činila 877.400 Kč.

 

Projednáno 5. RM ze de 27.02.2023 pod číslem usnesení 137/5/RM/2023.

 

Bylo konstatováno, že odkoupení poloviny pozemku nemá pro město význam, smysl pro budoucí rozvoj města by mělo pouze odkoupení části celého pozemku podél hlavní komunikace a v rámci změny územního plánu jej využít jako stavební parcely, což by znamenalo jednat s oběma vlastníky pozemku.  Paní ░░░░ ░░ avšak, případný prodej svoji poloviny v budoucnosti nevylučuje, nikoliv však za cenu 100 Kč/m2. Za dané situace rada města navrhuje zastupitelstvu města nabídku p. Tahalové neakceptovat. 

 

Materiál obsahuje:Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2.pdf (Veřejná)
Příloha - ÚPN-SÚ.png (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: