Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
5. Zastupitelstva města
konaného dne 26.4.2023

Výkup vydraženého pozemku - obytná lokalita SKALKA (L. a V.K.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

odkoupit pozemek p. p. č. 1666/28 v katastrálním území Česká Kamenice, ve vlastnictví manželů ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , zpět do vlastnictví Města Česká Kamenice, IČO 00261220, náměstí Míru 219, 407 21 Česká Kamenice, za konečnou kupní cenu ve výši 927.000 Kč, dle přiložené kupní smlouvy - příloha č. ... .




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Honzíková Lucie
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Manželé Lukáš a Veronika Konfrštovi žádají o vrácení vydraženého pozemku parcelní číslo 1666/35 (A09) - obytná lokalita SKALKA. Manželé mají vydražený pozemek, za končenou kupní cenu ve výši 947.000,-Kč, ve vlastnictví 6 měsíců ode dne zápisu do katastru nemovitostí. OSMM žadatelé kontaktoval a navrhl jim dobu na sečkání zdali se situace neuklidní a nárust úrokových sazeb hypotečních úvěrů neklesne, žadatelé jsou ale pevně přesvědčeni, že chtějí pozemek vrátit - viz žádost.  Žadatelé ještě před odstoupením žádali o prodloužení výstavby RD, tudíž by měli na výstavbu RD 5 let od vybudování inženýrských sítí. 

 

Ve smlouvě je obsažena výhrada zpětné koupě - odst. VI. článek 5.:

"Strany se dále výslovně dohodly na tom, že od kupní ceny sjednané mezi smluvními stranami dle čl. III odst. 1 této smlouvy bude při zpětné koupi odečtena částka ve výši 5,  Kč za každý metr čtvereční Pozemku a každý rok, po který byl ve vlastnictví kupujícího (alikvotně upraveno na celé měsíce zaokrouhlené dolů v případě, že vlastnictví nemělo délku trvání v celých letech)." - viz smlouva.

Celková odečtená částka za pozemek by pak činila 2.368,-Kč. 

 

Finanční odbor pak dále navrhuje, aby zastupitelstvo rozhodlo, v případě odkoupení pozemku zpět do vlastnictví města, uhradit žadatelům finanční částku do 30 dnů od podpisu kupní smlouvy. 

 

Projednáno 4. RM ze dne 13.02.2023 pod číslem usnesení 107/4/RM/2023.

 

Doporučením Rady města je odkoupit výše zmíněný pozemek za dohodnutou konečnou kupní cenu ve výši 927.000 Kč, tzn. za cenu poníženou o finanční jistinu, se splatností do 30 dnů od podpisu kupní smlouvy. 

Materiál obsahuje:Příloha - KS č. 1-2023-SKALKA (Konfrštovi) anonym.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: