Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
13. Zastupitelstva města
konaného dne 25.6.2024

Prodej pozemku - záměr (Ing. J. K.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

o zveřejnění záměru prodat pozemek p. č. 830/1 zahrada, o výměře 1499 ma pozemek p. č. 829 zahrada, o výměře 1529 m2, vše v katastrálním území Kamenická Nová Víska, za účelem výstavby RD, za cenu 550 Kč/m2.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:

Vyjádření stavebního úřadu: 

- nemá námitek k prodeji, za účelem výstavby RD

 

Vyjádření osadního výboru: 

- nemá námitek k prodeji, za účelem výstavby RD

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , žádá o prodej pozemku p. č. 830/1 zahrada, o výměře 1499 m2 a pozemku p. č. 829 zahrada, o výměře 1529 m2, vše v katastrálním území Kamenická Nová Víska, za účelem výstavby RD. Celková výměra pozemků činí 3028 m2. Na pozemcích není evidováno žádné věcné břemeno, nejsou oplocené ani pronajaté. Žadatel taktéž vlastní sousední RD č. p. 4, stojící na pozemku st. p. č. 112 a pozemek p. č. 828, v katastrálním území Kamenická Nová Víska. 

 

Dle původního ÚPN-SÚ se jednalo o stabilizovanou plochu soukromé zeleně a zahrad, nyní jsou pozemku zařazeny do návrhové plochy Z262 – bydlení individuální a určeny pro výstavbu jednoho RD

 

Žadatel byl informován o tom, že si musí zajistit vyjádření všech příslušných institucí vůči napojení na technickou infrastrukturu včetně kladného stanoviska CHKO a správy železnic ke stavbě RD.

 

Vzhledem k tomu, že jsou to pozemky nově zařazeny do ÚP jako návrhové plochy bydlení individuálního a nejsou oceněny seznamem stavebních pozemků, byla tato žádost předložena investiční komisi, která rozhodla, že cenu si má navrhnout Rada města, avšak doporučují se řídit okolními nabízenými pozemky. Odbor SMM tedy navrhuje, s přihlédnutím na rozhodnutí vedení města o navýšení všech stavebních pozemků o 10 % a s přihlédnutím na umístění těchto pozemků, aby cena byla stanovena na 550 Kč/m2, neboť stavební pozemek nahoře u kovárny se momentálně nabízí za 500 Kč/m2

 

V návaznosti na výše uvedené byl odbor SMM žadatel telefonicky kontaktován s žádostí, že vzhledem k nabízeným pozemkům v této lokalitě, mu nepřijde správné, aby se oba pozemky nabízely za stejnou cenu, neboť s přihlédnutím na okolní nabízené pozemky, které mají o polovinu menší rozlohou a taktéž se na nich dá stavět navrhuje, že pozemek s větší rozlohou je ochoten odkoupit za cenu stanovenou Radou města, ale druhý pozemek by rád odkoupil jako zahradu za 200 Kč/m2, avšak všechny podmínky vztahující se k uzavření kupní smlouvu by byly dodrženy (výstavba RD, povinnost trvalého pobytu, předkupní právo, výhrada zpětné koupě, zákaz zcizení a zatížení). 

 

Celková cena při prodeji celkové výměry za cenu 550 Kč/m21.665.400 Kč. 

Celková cena při prodeji pozemku p. č. 829 za cenu 550 Kč/m2 a pozemku p. č. 830/1 za cenu 200 Kč/m2 – 1.140.750 Kč. 

Rozdíl 524.650 Kč.

 

S přihlédnutím na žadatelovu žádost odbor SMM navrhuje žadateli vyhovět, a to vzhledem k tomu, že pozemky na sebe vážou i několik dalších podmínek pro výstavbu RD, neboť pozemky se nachází mezi silnicí I/13 a železnicí, tudíž bude muset, při stavbě, vyhovět i námitkám těchto institucí. 

 

Rada města Česká Kamenice na svém 11. zasedání, ze dne 27.05.2024, pod číslem usnesení 267/11/RM/2024 rozhodla a doporučuje Zastupitelstvu města oba nabízené pozemky prodat, avšak za cenu ceníkovou, tj. 550 Kč/m2O tomto byl žadatel informován a nakonec s navrhovanou cenu souhlasí. 

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2.pdf (Veřejná)
Příloha - původní ÚP.png (Veřejná)
Příloha - ÚP změna č. 1.png (Veřejná)
Příloha - ÚP textová část.pdf (Veřejná)
Příloha - vyjádření SÚ anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - vyjádření OV.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: