Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
13. Zastupitelstva města
konaného dne 25.6.2024

Prodej pozemku - záměr (T. O. a E. G.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

nevyhovět žádosti ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , ve věci prodeje části pozemku p. č. 294, ostatní plocha/ostatní komunikace, dle návrhu geometrického plánu č. 1511-32/2024 se jedná o nově vzniklou část, označenou jako díl „a“, o výměře 3 m2, v katastrálním území Česká Kamenice.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:

Vyjádření stavebního úřadu

- přístavba kotelny byla provedena bez povolení, bude zahájeno odstranění nepovolené stavby, avšak stavebník má možnost podat žádost o dodatečné povolení, přičemž není zapotřebí, aby byl pozemek ve vlastnictví žadatele, pouze souhlas vlastníka dotčeného pozemku, tj. Město Česká Kamenice. K odprodeji může dojít po dodatečném povolení stavby. 

 

Vyjádření odboru SMM - silniční správní úřad: 

- požádáno

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ žádají o koupi části pozemku p. č. 294 ostatní plocha/ostatní komunikace, dle geometrického plánu č. 1511-32/2024 se jedná o nově vzniklou část, označenou jako díl „a“, o výměře 3 m2, v katastrálním území Česká Kamenice. Důvodem uvádějí, že při rekonstrukci kotelny zjistili, že nově zděná část zasahuje do části pozemku Města Česká Kamenice. Původně se jednalo o zastřešenou přístavbu (pergolu), ale z důvodu zákazu starých kotlů na tuhá paliva byli nuceni přístřešek předělat na zděnou přístavbu k umístění nového kotle splňující nové normy. 

 

Na pozemku neevidujeme žádná věcná břemena a není pronajatý. Pro dodatečné povolení stavby není nutné, aby byl pozemek majetkoprávně vypořádán, avšak je zapotřebí souhlas vlastníka dotčeného pozemku.

 

Dle změny č. 1 ÚPN-SÚ se jedná o stabilizovanou plochu občanského vybavení. 

 

S přihlédnutím na vyjádření stavebního úřadu, navrhuje odbor SMM žádost zamítnout s tím, že prodej bude možný po dodatečném povolení stavby. 

 

Projednáno a doporučeno Radou města na 10. zasedání, ze dne 13.05.2024, pod číslem usnesení 236/10/RM/2024. Rada dále vydala souhlas vlastníka s provedenou stavbou na dotčeném pozemku.

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - návrh GP.pdf (Veřejná)
Příloha - ÚP změna č. 1.png (Veřejná)
Příloha - vyjádření SÚ anonym.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: