Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
11. Zastupitelstva města
konaného dne 28.2.2024

Prodej pozemku (Ing. T. M. a MUDr. V. M.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

prodat část pozemku p. č. 56/13 ostatní plocha/ostatní komunikace, dle geometrického plánu č. 1467-188/2023 se jedná o nově vzniklý pozemek p. č. 56/14 ostatní plocha/ostatní komunikace o výměře 454 m2, v k. ú. Česká Kamenice, do podílového spoluvlastnictví ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░  za konečnou kupní cenu ve výši 90.800 Kč.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:

vyjádření SÚ:

- nemá námitek k prodeji 

 

vyjádření OSMM - silniční správní úřad:

- nemá námitek za předpokladu, že bude o záměru kontaktován vlastník sousedního pozemku p. č. 56/11 v katastrálním území Česká Kamenice

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ a pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ , žádají o koupi pozemku p. č. 56/13 ostatní plocha/ostatní komunikace o výměře 511 m2 v katastrálním území Česká Kamenice. Důvodem uvádí, že tento pozemek užívají jako přístup na pozemky v jejich vlastnictví, které odkoupili od Města Česká Kamenice za účelem výstavby RD. Na pozemku evidujeme věcná břemena – chůze a jízdy pro VIA a.s., zřizování a provozování vedení pro ČEZ Distribuce a zřizování a provozování vedení pro Severočeskou vodárenskou společnost.

 

Jelikož se tento pozemek dotýká i přilehlého pozemku p. č. 56/11 ve vlastnictví pana ░░░░ ░░░░ ░░░░ , odbor SMM ho informoval o dotčeném záměru. 

 

Dále k tomu, že VIA a.s. nemá ve vlastnictví žádný z přilehlých pozemků, byl kontaktován pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ , který, jako jednatel společnosti, souhlasí, v případě prodeje, s výmazem věcného břemene. 

 

Dle ÚPN-SÚ část stabilizované plochy bydlení individuálního a část návrhové plochy bydlení individuálního. Tento pozemek není změnou územního plánu dotčen.

 

Projednáno 16. zasedáním RM, ze dne 28.08.2023, pod číslem usnesení 473/16/RM/2023.

 

Pan ░░░░ ░░░░ ░░░  se vyjádřil, projevil zájem a žádá taktéž o koupi pozemku do třetinového spoluvlastnictví, tj. ideální podíl 1/3 vzhledem k celku. 

 

Jelikož se žadatelé nedohodli na koupi celého pozemku do třetinového spoluvlastnictví, avšak pozemek je jediným přístupem k pozemkům ░░░░ ░░░░ , který jim byl i přislíben při koupi pozemků pro výstavbu RD, navrhl odbor SMM oddělení části pozemku, aby přístup k pozemku pana ░░░░ ░░░░ ░ byl zajištěn a ponechán ve vlastnictví města. Proto odbor SMM předkládá návrh geometrického plánu a žádá Radu města o zveřejnění nového záměru. 

 

Záměr projednán na 21. zasedání RM, ze dne 08.11.2023, pod č. usnesení 595/21/RM/2023.

 

Oznámení na úřední desce: 

od 15.11.2023 do 01.12.2023

 

Rada města se dotazovala zdali jsou oba domy již zkolaudované a zdali již mají oba žadatelé vedený trvalý pobyt. Pan ░░░░ ░░░░ ░░ již zkolaudováno má a již má hlášen i trvalý pobyt. ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ - viz. vyjádření. 

 

Projednáno a navrženo 3. zasedáním Rady města, ze dne 05.02.2024, pod číslem usnesení 66/3/RM/2024.

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - GP č. 1467-188-2023 anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - ÚP.png (Veřejná)
Příloha - ÚP - změna č.1.png (Veřejná)
Příloha - vyjádření OSMM.pdf (Veřejná)
Příloha - vyjádření SÚ anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - fotodokumentace (1).jpg (Veřejná)
Příloha - fotodokumentace (2).jpg (Veřejná)
Příloha - fotodokumentace (3).jpg (Veřejná)
Příloha - fotodokumentace (4).jpg (Veřejná)
Příloha - KS č. 14-2023 anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - vyjádření k trvalému pobytu (MUDr. V.M.) anonym.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: