Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
9. Zastupitelstva města
konaného dne 1.11.2023

Převedení TZ na příspěvkovou organizaci

I. Zastupitelstvo města schválilo
1.

záměr převedení stávající činnosti organizační složky Technické zařízení města na příspěvkovou organizaci Správa lesů města Česká Kamenice s účinností k 1. 1. 2024;

2.

záměr přeměny příspěvkové organizace Správa lesů města Česká Kamenice na příspěvkovou organizaci Městské služby Česká Kamenice s účinností k 1. 1. 2024.

II. Zastupitelstvo města ukládá

1. Ing. Vítězslavu Vlčkovi, MSc.
1.1.

předložit návrh na úpravu zřizovací listiny dle bodu I. odst. 2.

Termín: 6.12.2023



Mgr. Jan Papajanovský
starosta
Ing. Vojtěch Marek
místostarosta
Předkladatel:Mgr. Jan Papajanovský
Zpracovatel:Mgr. Jan Papajanovský, VEDENÍ MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Předkládáme návrh na převedení stávající činnosti organizační složky Technické zařízení města na příspěvkovou organizaci, a to prostřednictvím „přidružení“ ke stávající příspěvkové organizaci Správa lesů města Česká Kamenice. Nově navržená struktura organizace viz příloha.

 

Zdůvodnění této změny viz příloha zpracovaná Ing. Rudolfem Pileckým, kterým by měl v případě schválení tohoto záměru působit jako ředitel této příspěvkové organizace.

 

Z hlediska rozpočtového procesu předpokládáme v roce 2024 náklady na fungování lesního a technického úseku ve stávající výše s tím, že k navýšení o cca 1,5 až 2 mil. Kč dojde z důvodu zřízení nové pozice ředitele + ekonomky organizace. Financování bude v roce 2024 dominantně zajištěno příspěvkem na činnost ze strany města. Cílem do dalších let je potom část financování organizace převést do výkonového režimu vč. získávání financí z dalších zdrojů, než je rozpočet města Česká Kamenice, konkrétně nabízením služeb okolním obcím.

 

Z důvodu zvýšení informovanosti členů zastupitelstva o fungování příspěvkového organizace Městské služby Česká Kamenice bude zároveň k 1. 1. 2024 zřízení nová komise rady města, která bude sloužit jako „dozorčí rada“ této organizace a bude zajišťovat lepší předávání informací. Předpokládáme pětičlenné složení této komise s tím, že 3 místa v ní by obsadili nominanti koaličních uskupení, 2 místa zástupci opozice.

 

Pokud bude záměr schválen, budou do prosincového zastupitelstva předloženy podrobnější podklady: rozpočet organizace na rok 2024 a úprava zřizovací listiny.

 

Rada města přijetí tohoto bodu doporučila bez usnesení po diskuzi na několika schůzích.

Materiál obsahuje:Příloha - Organizační schéma MS ČK (Veřejná)
Příloha - Vize fungování MS ČK (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: