Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
8. Zastupitelstva města
konaného dne 6.9.2023

Úvěr k financování přesunu tepelného zdroje

I. Zastupitelstvo města schválilo

přijetí úvěru od Československé obchodní banky, a.s., ve výši 5 500 000,- Kč se splatností na deset let a s fixací úrokové sazby na 3 roky dle nabídky, na akci "Dům kultury v České Kamenici – nahrazení a přemístění tepelného zdroje vč. nových rozvodů" a pověřilo starostu města Mgr. Jana Papajanovského podpisem úvěrové smlouvy.




Ing. Vítězslav Vlček, MSc.
tajemník MěÚ
Ing. Bc. Jitka Volfová
vedoucí odboru
Předkladatel:Mgr. Jan Papajanovský
Zpracovatel:Ing. Jitka Volfová, FINANČNÍ ODBOR
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:10
Text důvodové zprávy:

Město poptávalo nabídku financování na pokrytí výdajů spojených s přesunem tepelného zdroje do domu kultury a zřízení nových rozvodů v budově. Do středy 30.8.2023 město obdrželo celkem dvě nabídky - od České spořitelny, a.s., a Československé obchodní banky a.s.. Komerční banka přislíbila dodat také nabídku, která bude případně doplněna.

Nabídka České spořitelny, a.s., bude ještě dne 31.8.2023 aktualizována z hlediska úrokových sazeb platných pro měsíc září.

Aktualizovaná nabídka České spořitelny i případná nabídka od Komerční banky vám bude předložena nejdéle na jednání zastupitelstva.

Z pohledu předložených nabídek a situace na trhu se jeví jako nejlepší nabídka ČSOB. Z pohledu doby fixace je však těžké říci, jak se bude situace na trhu z hlediska úrokových sazeb v dalších letech vyvíjet. Dle informací, které máme z bankovního sektoru, by mělo dojít k poklesu úrokových sazeb, jak hluboko však není v současné době nikdo schopen říci. 

 

Materiál obsahuje:Příloha - Nabídka ČSOB (Veřejná)
Příloha - Nabídka České spořitelny (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: