Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
8. Zastupitelstva města
konaného dne 6.9.2023

Zamítnutí návrhů na Změnu územního plánu č. 2

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

dle § 46 odst. 3 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, o zamítnutí následujících návrhů na změnu Územního plánu Česká Kamenice:

 

N5 | Helena Fulínová
Požadavek na změnu funkčního využití pozemku p. č. 768/1 v k. ú. Dolní Kamenice – zvětšené zastavitelné plochy pro bydlení umožňující umístění 4 rodinných domů.

 

N6 | Terezie Holubová
Požadavek na vymezení zastavitelné plochy pro bydlení na pozemku p. č. 1434/1 v k. ú. Líska.

 

N7 | Josef Rákosník
Požadavek na vymezení plochy pro výstavbu rodinného domu na části pozemku p. č. 110/2 a st. p. č. 31 v k. ú. Kamenická Nová Víska.




Mgr. Jan Papajanovský
starosta
Marešová Barbora, Bc.
Referentka odboru ORIŽP
Předkladatel:Mgr. Jan Papajanovský
Zpracovatel:Mgr. Jan Papajanovský, VEDENÍ MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

ORIŽP předkládá RM návrhy podnětů na Změnu územního plánu č. 2, které odborník doporučil k zamítnutí.

 

Pořizovatel Změny č. 2 Územního plánu (dále jen ÚP) Česká Kamenice dle § 6 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (dále jen stavební zákon), Městský úřad Česká Kamenice, který si zajišťuje kvalifikační požadavky pro územně plánovací činnost ve smyslu § 24 stavebního zákona příkazní smlouvou s Mgr. Jindřichem Felcmanem, Ph.D., osobou kvalifikovanou pro územně plánovací činnost, posoudil veškeré návrhy na změnu ÚP Česká Kamenice evidované na Městském úřadu Česká Kamenice uplatněné v období od ukončení sběru návrhů pro Změnu č. 1. Na základě tohoto posouzení doporučil některé návrhy k zařazení do Změny č. 2. Ostatní návrhy opatřil svým odborným stanoviskem dle § 46 odst. 3 stavebního zákona, ve kterém doporučuje Zastupitelstvu města Česká Kamenice tyto návrhy zamítnout. Všechny návrhy a podněty jsou podrobně popsány v příloze.

 

Rada města projednala na svém jednání dne 28. 8. 2023 a doporučuje zastupitelstvu města všechny uvedené podněty zamítnout.

Materiál obsahuje:
Materiál projednán:
Přizváni: