Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
8. Zastupitelstva města
konaného dne 6.9.2023

Schválení podnětů - Změna územního plánu č. 2

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

dle § 6 odst. 5 písm. a) ve spojení s § 55 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, o pořízení Změny č. 2 Územního plánu Česká Kamenice zkráceným postupem.




Mgr. Jan Papajanovský
starosta
Marešová Barbora, Bc.
Referentka odboru ORIŽP
Předkladatel:Mgr. Jan Papajanovský
Zpracovatel:Mgr. Jan Papajanovský, VEDENÍ MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

ORIŽP předkládá ZM návrhy podnětů ke Změně územního plánu č. 2, které byly odborníkem doporučeny ke schválení.

 

Předmětem Změny č. 2 ÚP Česká Kamenice jsou 3 návrhů na změnu ÚP Česká Kamenice uplatněných ze strany soukromých osob a dalších 20 podnětů na změnu ÚP uplatněných ze strany města. Z toho jsou 3 podněty města klasifikovány jako koncepční, s vlivem na širší řešení ÚP, 17 podnětů se týká dílčích úprav. Všechny návrhy a podněty jsou podrobně popsány v příloze.

 

Městský úřad Česká Kamenice obdržel od příslušného úřadu v oblasti posuzování vlivů na životní prostředí (Krajského úřadu Ústeckého kraje) a dotčených orgánů ochrany přírody a krajiny (Krajského úřadu Ústeckého kraje, Správy Národního parku České Švýcarsko – Správy CHKO Labské pískovce, Agentury ochrany přírody a krajiny ČR – Správy CHKO České středohoří a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR – Správy CHKO Lužické hory) k podnětu na Změnu č. 2 ÚP Česká Kamenice stanoviska dle § 55a odst. 2 písm. d) a e) stavebního zákona. Z těchto stanovisek vyplývá, že na základě ustanovení § 10i odst. 2 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, kritérií uvedených v příloze č. 8 zákona a předložených podkladů není požadováno zpracovat vyhodnocení vlivů Změny č. 2 ÚP Česká Kamenice na životní prostředí (tzv. SEA).

 

Rada města projednala na svém jednání dne 28. 8. 2023 a doporučuje zastupitelstvu města všechny uvedené podněty schválit.

Materiál obsahuje:
Materiál projednán:
Přizváni: