Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
4. Zastupitelstva města
konaného dne 22.2.2023

Prodej pozemku - záměr (Z. a J. V.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

nevyhovět žádosti manželů ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , o majetkoprávní vypořádání části pozemku parcelní číslo 368/6 zahrada v katastrálním území Česká Kamenice.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Honzíková Lucie
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:

Vyjádření stavebního úřadu:

- nedoporučuje prodej části pozemku neboť velkou pravděpodobností je, že na pozemku vedou drážní kabely (ČD Telematika) a neví zdali bude možné umístit dům mimo kabely a současně nezasáhnout do požadované části pozemku, i když svým způsobem a rozlohou, by při prodeji této části, splňoval podmínky pro výstavby RD

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

PŮVODNÍ ŽÁDOST:

Manželé ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , žádají o koupi pozemku parcelní číslo 368/5 zahrada o výměře 518 m2 v katastrálním území Horní Kamenice, za účelem rozšíření zahrady k rodinnému domu č.p. 182. 

 

Na tomto pozemku se nenachází žádná věcná břemena. 

 

Dle ÚPN-SÚ stabilizovaná plocha bydlení individuálního. 

 

Žadatelé, při seznámení s cenou, od záměru koupě pozemku parcelní číslo 368/5 zahrada o výměře 518 m2 v katastrálním území Horní Kamenice odstoupili, neboť měli za to, že pozemek je vklíněný a cena bude stanovena na 50,-Kč/m2.

 

SOUČASNOST:

OSMM navrhuje, aby žadatelé odkoupili část pozemku parcelní číslo 368/6 zahrada v katastrálním území Horní Kamenice tak, jak jej skutečně užívají a mají oploceno, neboť do budoucna by se tato situace musela vyřešit, jelikož tento pozemek je vedený v seznamu stavebních pozemků a nebylo by možné vědomě prodat pozemek v celkové výměře do doby, než by si majitelé tu část odkoupili nebo posunuli plot. Žadatelé o tomto byly informováni, zaplatili nájemné za 3 roky zpětně a s odkupem souhlasí. Dále OSMM upozorňuje na to, že v případě prodeje pozemku parcelní číslo 368/6 zamezí přístupu na pozemek parcelní číslo 368/5. 

 

Stavební úřad prozatím nedoporučuje prodej části pozemku neboť velkou pravděpodobností je, že na pozemku vedou drážní kabely (ČD Telematika) a neví zdali bude možné umístit dům mimo kabely a současně nezasáhnout do požadované části pozemku, i když svým způsobem a rozlohou, by při prodeji této části, splňoval podmínky pro výstavby RD.

 

Žádosti o informaci byly odeslané 01.02.2023 na kompetentní pracoviště, bohužel prozatím OSMM nedostal žádné písemné vyjádření. RM na svém 2. zasedání ze dne 23.01.2023 pod číslem usnesení 58/2/RM/2023 navrhuje žádosti nevyhovět s tím, že v případě, že i přes drážní kabely bude moc být umístěn na pozemku parcelní číslo 368/6 rodinný dům, aby nezasahoval do oplocené části, bude tato část majetkoprávně vypořádána.

 

Vzhledem k situaci OSMM vyzval žadatele k podání žádosti o pronájem pozemku, tak jak jej skutečně užívají a mají oplocen. 

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym - původní.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1 původní.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2 původní.pdf (Veřejná)
Příloha - návrh odkupu - dle stávajícího využívání - současnost.pdf (Veřejná)
Příloha - ortofoto - současnost.pdf (Veřejná)
Příloha - ÚPN-SÚ.png (Veřejná)
Příloha - vyjádření SÚ anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - vyjádření SÚ 2 anonym.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: