Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
13. Zastupitelstva města
konaného dne 25.6.2024

Úplatné nabytí pozemku (ÚZSVM)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

schválit znění a uzavřít Kupní smlouvu č. 19/U/VOB/2024, s Českou republikou - Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových, se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, Nové Město, 128 00 Praha 2, IČO 69797111.




Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

V souvislosti s vydražením pozemku p. č. 2624, v katastrálním území Česká Kamenice, v elektronické aukci, předkládá odbor SMM kupní smlouvu č. 19/U/VOB/2024 ke schválení. 

 

Jedná se o pozemek p. č. 2624 vodní plocha/koryto vodního toku přirozené nebo upravené, o výměře 94m2, v katastrálním území Česká Kamenice, který nabízelo ÚZSVM ve své elektronické aukci. Jedná se o pozemek v Horní Kamenici, u Hrnčířského kamene, za viaduktem, které chtělo město získat do vlastnictví, a to vzhledem k připravované turistické a cykloturistické trase. Tento pozemek by bylo možné využít třeba na výstavbu odstavné plochy a nebo zázemí pro trasu.

 

Dle ÚPN-SÚ se jedná o stabilizovanou plochu vodní a vodohospodářskou. Ve skutečnosti se na pozemku žádný vodní tok nenachází a jedná se o travní porost, porostlý náletovými dřevinami.

 

Do aukce se nikdo, kromě města, nepřihlásil, a proto byl pozemek nakonec vydražen za vyvolávací cenu 10.900 Kč.

 

Projednáno a doporučeno Radou města na 11. zasedání, ze dne 27.05.2024, pod číslem usnesení 269/11/RM/2024. Dále se Rada města dotazovala, zdali je zapotřebí schvalovat vlastní smlouvu i v případě, že byla Rada města pověřena v účasti v elektronické aukci tohoto pozemku. Odbor SMM tuto skutečnost prověřil a ano, je zapotřebí schválit dané znění kupní smlouvy Zastupitelstvem města, dále i viz žádost. 

Materiál obsahuje:Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2.pdf (Veřejná)
Příloha - ÚP.png (Veřejná)
Příloha - oznámení o vydražení.pdf (Veřejná)
Příloha - KS č. 19-U-VOB-2024.pdf (Veřejná)
Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: