Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
11. Zastupitelstva města
konaného dne 28.2.2024

Vydání Změny č. 1 Územního plánu Česká Kamenice

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

o vydání Změny č. 1 Územního plánu Česká Kamenice, dle § 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve spojení s § 334a odst. 2 zákona č. 283/2021 Sb., stavební zákon.




Ing. Vítězslav Vlček, MSc.
tajemník MěÚ
Ing. Dalibor Deutsch
Vedoucí ORIŽP
Předkladatel:Ing. Dalibor Deutsch
Zpracovatel:Ing. Dalibor Deutsch, Odbor rozvoje, investic a životního prostředí
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Předmětem Změny č. 1 ÚP Česká Kamenice je soubor 16 podnětů města a návrhů soukromých osob, které byly nashromážděny v průběhu procesu pořízení ÚP Česká Kamenice. Strategickým zájmem města bylo co nejrychlejší dokončení procesu pořízení nového ÚP Česká Kamenice, z toho důvodu se tak jednotlivé podněty přesunuly do této Změny č. 1, abych jejich zapracování a projednání proces pořízení ÚP Česká Kamenice neúměrně nezdržely. 
Vedle dílčích a drobnějších úprav jsou nejvýznamnějšími úpravami komplexní sjednocení a zjednodušení regulace výstavby v jádru města, komplexní změna velkého množství ploch občanského vybavení na flexibilnější režim ploch smíšených obytných, a přesnější regulace ploch brownfields.
Zastupitelstvo města Česká Kamenice rozhodlo o pořízení Změny č. 1 ÚP Česká Kamenice zkráceným postupem dne 16. 2. 2022 usnesením č. 615/22/ZM/2022, bod I. Přílohou tohoto usnesení zastupitelstva města byl návrh obsahu Změny č. 1 ÚP Česká Kamenice.
Veřejné projednání návrhu Změny č. 1 ÚP Česká Kamenice se konalo dne 4. 10. 2023 od 19:00, a to v Komunitním centru, Náměstí Míru č. p. 272, zasedací místnost v 2. nadzemním podlaží. Stanoviska, námitky a připomínky byly Městským úřadem Česká Kamenice přijímány do 11. 10. 2023.
Na základě vyhodnocení veřejného projednání zajistil pořizovatel dle § 53 odst. 1 stavebního zákona úpravy dokumentace Změny č. 1 ÚP Česká Kamenice. Veškeré provedené úpravy byly pořizovatelem vyhodnoceny ve smyslu § 53 odst. 2 a contrario jako nepodstatné, popř. se dotýkaly pouze vlastníků dotčených pozemků, u kterých byl ověřen souhlas dotčené osoby, nebylo tudíž nutné uspořádat opakované veřejné projednání. Upravená dokumentace byla následně předložena Zastupitelstvu města Česká Kamenice k vydání.

Grafické podklady budou předloženy zastupitelům dodatečně, po obdržení od zpracovatele.
 

Materiál obsahuje:
Materiál projednán:
Přizváni: