Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
10. Zastupitelstva města
konaného dne 13.12.2023

Prodej pozemku - záměr (J. Č.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

nevyhovět žádosti ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░ , ve věci prodeje pozemku st. p. č. 195 zastavěná plocha a nádvoří/zbořeniště o výměře 166 m2 v k. ú. Česká Kamenice.




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░ žádá o prodej pozemku st. p. č. 195 zastavěná plocha a nádvoří/zbořeniště o výměře 166 mv katastrálním území Česká Kamenice. Odbor SMM upozorňuje, že tento pozemek přilehá k nemovitosti č. p. 100, avšak majitelem této nemovitosti je jen žadatelův otec. Dále tento pozemek dlouhodobě užívají a mají ho oplocený.  Dále odbor SMM upozorňuje na fakt, že otec žadatele měl  uzavřenou nájemní smlouvu č. 37/2018, která končila k 31.12.2018, kdy již neobnovil nájemní vztah a dále z toho vzniklo dlužné nájemné za rok 2017 a 2018 ve výši 332 Kč. V neposlední řadě odbor SMM upozorňuje na to, že žadatelé jsou dlužníky i za komunální odpad a nemají sjednaný splátkový kalendář. 

 

Dle ÚPN-SÚ návrhová plocha silniční dopravy Z64. Dle vymezení VPS je pozemek označen jako VD06 – pro parkoviště v centrální části zastavěného území. 

 

V návaznosti na výše uvedené odbor SMM navrhuje nevyhovět žádosti z důvodu vymezení pozemku pro veřejně prospěšnou stavbu. Dále navrhuje uložit žadateli povinnost uhradit 3 roky zpětného nájemného v celkové výši 2.490 Kč, za neoprávněné užívání pozemku. V neposlední řadě navrhuje uložit povinnost panu ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , uhradit dlužné nájemné, které vzniklo při původním sjednaném nájemním vztahu.  

 

Odbor SMM konstatuje, že pokud by byly veškeré dlužné částky uhrazeny a byl by sjednán splátkový kalendář za komunální odpad, nebyl by problém s žadatelem uzavřít pouze nájemní vztah.

 

Projednáno Radou města na 21. zasedání, ze dne 08.11.2023, pod číslem usnesení 590/21/RM/2023.

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2.pdf (Veřejná)
Příloha - panorama.png (Veřejná)
Příloha - ÚP.png (Veřejná)
Příloha - změna č. 1 ÚP.png (Veřejná)
Příloha - vymezení VPS.png (Veřejná)
Příloha - vymezení VPS - textová část.png (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: