Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
10. Zastupitelstva města
konaného dne 13.12.2023

Směna pozemků - záměr (J. H.)

I. Zastupitelstvo města rozhodlo

nevyhovět žádosti ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░  ve věci směny části pozemku p. č. 1294/3 zahrada v k. ú. Česká Kamenice, ve vlastnictví žadatele za část pozemku p. č. 398/1 zahrada a část pozemku st. p. č. 237 zastavěná plocha a nádvoří, vše v k. ú. Česká Kamenice, ve vlastnictví města Česká Kamenice. 




Jiří Šulc
vedoucí odboru
Lucie Honzíková
Referentka odboru SMM
Předkladatel:Šulc Jiří
Zpracovatel:Lucie Honzíková, ODBOR SPRÁVY MAJETKU MĚSTA
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Pan ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ , opětovně žádá o směnu pozemků. Část pozemku p. č. 1294/3 zahrada v katastrálním území Česká Kamenice, ve vlastnictví žadatele za část pozemku p. č. 398/1 zahrada a část pozemku st. p. č. 237 zastavěná plocha a nádvoří, vše v katastrálním území Česká Kamenice, ve vlastnictví města Česká Kamenice. 

 

Na pozemku p. č. 1294/3 se nachází místní komunikace, kterou by chtěl žadatel směnit za zadní přístup na pozemek, tzn. do prvního patra budovy stojící na pozemku st. p. č. 239/2 v jeho vlastnictví. Objekt, který se nachází na pozemku st. p. č. 239/2, má zajištěný přístup z přední strany od hlavní silnice, avšak není uzpůsobený na manipulaci těžkých břemen (pracovní stroje, které jsou v budově umístěné atp.).

 

Pozemek p. č. 398/1 měl celý v pronájmu pan ░░░ , kterému se upravila nájemní smlouva tak, aby část pozemku, která zajišťuje přístup do prvního patra stavby žadatele, nebyla nikomu pronajata. Dále pak část pozemku st. p. č. 237 má v pronájmu paní ░░░░ ░░░ na základě platné nájemní smlouvy č.2/2019/FO, uzavřené dne 21.11.2019, za účelem zázemí pro objekt č.p. 43 (Penzion Kamélie). 

 

OSMM navrhuje opětovně nevyhovět žádosti pana ░░░░ ░░░░ ░  dále navrhuje domluvit se s žadatelem na podmínkách a odkoupit část pozemku p. č. 1294/3 zahrada v katastrálním území Česká Kamenice, do vlastnictví města. 

 

Projednáno Radou města na 23. zasedání, ze dne 06.12.2023, pod číslem usnesení ... .

Materiál obsahuje:Příloha - žádost anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - žádost 2 anonym.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 1.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 2.pdf (Veřejná)
Příloha - snímek 3.pdf (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: