Město Česká Kamenice
Návrh usnesení
10. Zastupitelstva města
konaného dne 13.12.2023

Zapojení do projektu „Audit familyfriendlycommunity"

I. Zastupitelstvo města schválilo

zapojení města Česká Kamenice do projektu „Audit familyfriendlycommunity“




Ing. Vítězslav Vlček, MSc.
tajemník MěÚ
Mgr. Lukáš Herich, DiS.
vedoucí odboru sociálních věcí
Předkladatel:Mgr. Lukáš Herich, DiS.
Zpracovatel:Mgr. Lukáš Herich, DiS., ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ
Vyjádření:
Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Dne 13.11.2023 se zúčastnili prvního setkání v rámci projektu „Audit familyfriendlycommunity“ (Audit FFC) Mgr. Michaela Čapková a Mgr. Lukáš Herich, jakožto zástupci města Česká Kamenice. Seminář byl povinný pro města, která chtějí získat Audit FFC a představil jeho úlohu, podmínky apod.

Máme za to, že účast na Auditu bude přínosem pro město Česká Kamenice, zejména ke stanovení priorit v oblasti prorodinné politiky a zejména krokem k naplnění programového prohlášení znějící: „Za účelem další podpory rodin připravíme koncepci prorodinné politiky města“.

 Audit FFC probíhá ve dvou fázích, kdy první zahajovací fáze má devět měsíců od oficiálního vstupu do programu, tedy období, kdy se vytváří aktuální koncept navázaný na současné požadavky občanů ve městě a jehož výsledkem má být dokument navazující na jejich potřeby od těhotenství ženy až po stáří a občané jsou oslovováni také na veřejných akcích města.

Po této fázi získá město prestižní ocenění v podobě Základního certifikátu. Toto ocenění následně bude obhajoval v období dalších tří let. Podmínkou získání certifikátu je kromě uvedeného také spolupráce s poradcem Auditu a s hodnotitelem, jejichž pozice jsou hrazené z krajských finančních prostředků. Dále je součástí je městem pověřená osoba, která jedná za město a vyřizuje nutnou dokumentaci spojenou s Auditem FFC.

Garanty Auditu ze strany města budou Mgr. Michaela Čapková a Mgr. Lukáš Herich.

Rada města návrh projednala a doporučuje zastupitelstvu města souhlasit s účastí na projektu.

Materiál obsahuje:
Materiál projednán:
Přizváni: