Výstražná lišta

/
/
Čtvrtý ročník festivalu KAMEN!CE proběhne již 6. – 8. června!

Čtvrtý ročník festivalu KAMEN!CE proběhne již 6. – 8. června!

Ano, čtete správně. Čeká nás již čtvrtý ročník multižánrového festivalu KAMEN!CE, který tak jako téměř každý předchozí, přináší všem příznivcům hudby a kultury obecně mnoho novinek.

Tou největší je zřejmě přesun Ryko stage od domu kultury na zámek. Právě nádvoří zámku bude jedním ze středobodů festivalu KAMEN!CE 2024.

Hlavní Grešík stage samozřejmě zůstává stále na stejném místě na náměstí Míru. Tento přesun nám mimo jiné umožní rozšířit doprovodný program uvnitř domu kultury. Ten si pod svá křídla vzala nová posila festivalového týmu Bára Luczy. Kromě domu kultury bude bohatý doprovodný program probíhat i na dalších místech po České Kamenici, jmenovitě v parku Franze Preidla a v hospůdce U Koček. Celou sobotu se můžete těšit také na bohatý program pro nejzkušenější festivalové publikum v restauraci U Slunce, kde se můžete těšit na dechovku, večerní mejdan s Františkem Nebuželským, Bingo či představení Vlastíka Plamínka a Boba Hochmana. V rámci doprovodného programu proběhne také oblíbené Karaoke s Bertem, po celém městě budou probíhat krátká divadelní představení s názvem Miniatury a v parku Franze Preidla mimo Kocovinové jógy také například pohybové novocirkusové představení Hnízdo na nitkách. Těšit se můžete také na vodní aerobik na koupališti.

První odstavec jsme věnovali doprovodnému programu, jelikož zde festival zaznamenal největší rozšíření. Tím hlavním je ale samozřejmě hudba a té bude ve dnech 6. až 8. června velké množství. Hlavními vystupujícími budou hvězdy evropské taneční hudby Digitalism, kteří do České Kamenice dorazí z německého Hamburku. Dále se můžete těšit například na Dana Bártu, Janu Kirschner, PSH, MC Geye, WWW neurobeat či Bert and Friends. Nebudou chybět ani ta nejžhavější nová jména české a slovenské hudební scény, mimo jiné Pam Rabbit, Anna Vaverková, slovenský producent a zpěvák FVLCRVM, jeho kolegové Berlin Manson, britskočeská kapela Sunnbrella se synem Miroslava Žbirky Davidem či skvělí Good Times Only. Minout byste neměli ani australskou rockovou senzaci Teenage Dads či koncert legendárního Luboše Pospíšila a jeho kapely 5P. Samozřejmě v tomto článku nelze zdaleka vyjmenovat všechny vystupující. Kompletní program včetně harmonogramu najdete na www.festivalkamenice.cz.

Jak jste již zvyklí, celé město ožije touto oslavou hudby, na kterou se sjedou fanoušci a fanynky z celé České republiky a také ze zahraničí. Těšit se samozřejmě můžete, tak jako každý rok, na skvělou nabídku gastronomie a nápojů, která bude fungovat po celou dobu festivalu.

Přejme si skvělé počasí a nepřeberné množství neopakovatelných kulturních zážitků!

Jakub Bureš
– KaCR

Festival KAMEN!CE 2024

Sdílejte článek:

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkedinu
Poslat přes Whatsapp